Sic Itur ad Astra Earl Grey ‘Vöcsök’

 

 

(keverék(uszkár+weimari ?))

született: 2008 tavasz. ?

neme: kan

 

Hozzám csak 2008 novemberében került, az előző hónapokat feltehetőleg az utcán töltötte. Mikor hosszas tűnődés után behoztuk, rettentő sovány és lepukkant volt. 11,5 kg-ot nyomott, most pedig (bár még most is vékony) 20 kg a súlya. Rettentően félt, olyannyira, hogy életveszély volt sétáltatni. Betegséggel indított (babézia, lyme kór) és igen hosszasan kezelték. Végül, mikor felépült, elkezdtem foglalkozni vele. A kutyás sportok már régen érdekeltek, ám a 2008-as Euro Dog Show-n láttam először dogdancing bemutatót Fazekas Emese és Falcor előadásában (www.iceblazer.hu). Nagyon megtetszett. Különösen azért értékeltem, mert tisztában voltam Manci testi adottságaival, stílusával, és ennek fényében teljesen elvarázsolt. Ezek után tervezni kezdtem, hogy nekem is kell egy ‘jó’ kutya. BC-t szerettem volna, ám valószínűleg a Felsőbb Erő munkájának köszönhetően belecsöppent az életembe Vöcsök. Eleinte (kezdőként) elképesztő baromságok éltek a fejemben a sporttal kapcsolatban.Vöcsök gyakorlatilag használhatatlan volt, rengeteg csalódást okoztunk egymásnak. Ám, ahogy fejlődtünk egyre jobban összecsiszolódtunk. Meglepően gyorsan haladt. Voltak persze megtorpanások, ám sikerrel vettük az akadályokat.

 

 

Vöcsök nagyon furcsa jellem. Van benne valami rémisztően emberi és elképesztően okos. Ezt nemritkán használja arra, hogy felmérje, az adott feladat teljesítése nem viszi előrébb az Univerzumot. Egészen furcsa, hogy ha dolgozik, nem szolgalelkűség vezérli, hanem egyfajta baráti szívességtétel. Remélem, egyszer hatalmas tudásáról majd nagyközönség előtt is sikerrel ad számot.

 

Jöring sportokkal 2009 nyarán kezdtem foglalkozni. Nem fűztem hozzá nagy reményeket, ám pozitívan csalódtam. Elmondhatom, hogy az egyik legjobb szánhúzó és veszérkutya akit az Anyatermészet kivetett magából. Nem volt kis munka, de mára elképesztően megbízható, szívós, határozott, és visszatarthatatlan lett. Bármeddig képes húzni, és a legnagyobb hőségben is kiváló teljesítményt  nyújt. Bárhol lehet menni vele, félelmét is nagyrészt levetkőzte. Az irányok terén sosem téved, és a tájékozódási képessége, memóriája sosem hagyja cserben. Remélem versenyre is eljutunk majd. Ha később nagyobb csapat áll majd rendelkezésemre bizonyos, hogy ő marad a vezérkutya, illetve a hasonló posztra szánt ebeket mellette képzem majd. Nagyon jól dolgozunk együtt, és szeretném ha a jellegzetes közös stílusunkat átvenné tőle majd többi kutyám is. Úgy vélem nagycsapatot is jól vezet majd, mivel kellően domináns, és erős jellem ahhoz, hogy nem merüljön fel a többiekben hogy nem követik, ezenfelül hámban sosem tagad meg parancsot, és ezen az ember élete múlhat. Minden pillanatban.(például most, mikor a gép előtt ülök… megtagadná a parancsot, szörnyethalnék!)

Nem egyszerű képlet, és kifejezetten hangulatkutya. Nagyon izgalmas egyéniség, így még a sokszoros baklövések ellenére sem bántam egy pillanatig sem hogy behoztam. További előnye, hogy utána már nemigen okoz majd fennakadást semmiféle problémás eb! 🙂 Mellette tanultam meg igazán értékelni azt ha egy kutya felétel nélkül kiegyensúlyozottan dolgozik.

Egyéb sportokban játékkal kiválóan motiválható, szépen dolgozik. És aminek igazán ötülök, hogy mindezt jellgzetes stílusban teszi. Mostanra elmondhatom, hogy nagyon együttt vagyunk. Es ezen a ponton rá kell jönnöm, hogy nem attól leszünk kiváló páros, hogy akár csak egyetlen versenyre is eljutunk , sokkalinkább attól, hogy ismerem a kutya lelkét, előnyeit és korlátait, ő az enyémeket szintúgy. Pillantásokból megért. Mostmár szinte bármit el tudok magyarázni neki.

He is a poodle mix. I think he was born at April of 2008. When I saved him, he was just 7-9 months old. He was really worm-out, dirty, and afraid! (for e.g.: from people, cars, noisy things…) He was ill, so we paid a lot of money for him, but  not for nothing! So he is extremely smart, and if somebody asks me he has got a glorious future. His story in nutshell:

When Vöcsök  got into my life, I  wanted a BC male, but I got Vöcsök… (Am I lucky?) Now I don’t want a BC male… So we started the dogdancing trainings. I saw, he is really talented, but he was untreatable. I was a beginner, so I made a lot of mistake, but now I can understand his beautiful soul. (not too easy…) Time wore on, and he was better and better, and I, too. Now he can do what I want, and he listening to me (just however  don’t…) So I hope we will go to competitions, because he is extremely clever, and he has got lot of incredible trick. This is one of my dreams.

In the last summer (2009) we started the bikejöring and the canicross, so the jörings. It was the greatest surprise for me! He was excellent! He can pull the bike with 35 km/h speed, it’s very fast! Vöcsök is the most perfect lead-dog what I ever seen. He is really trusty, fast, and he never gives it up! We do it a lot, because Manci loves it, too.

He can doing frisbee too, but it’s just a great hobby for us. He loves it, but I don’t want go to competitions with him in this sport. The agility is good too, and I hope we will be active in this sport.

He is a very interesting soul. Very complex and sometimes mysterious, but really lovely with his close friends. He is dominant with the other guys, and it can be very problematic. He is a perfect watchdog, this is useful. So in block he’s a really good dog with nice future! (But just if I will be clever and constant. :))


 

Reklámok

0 Responses to “Vöcsök”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt kedveli: